Lövbiffgryta med Ris
Ca 1 kg lövbiff
valfri svamp, mängd efter tycke och smak (gott att blanda kantareller och champinjoner)
2 gula lökar
1 pkt grädde
1 burk creme fraiche
1-2 buljongtärningar i lite varmt vatten
soja, salt och peppar efter tycke och smak, behövs ca 1 dl soja.
för mer sting tillsätt en tsk sambal oelek och 2 vitlöksklyftor
Hacka löken, dela svampen i mindre bitar och skär köttet i mindre bitar
fräs lök, svamp och biff tillsätt buljongen och krydda i en stekpanna
när det stekt klart lägg i en stor gryta, ta bort vätskan, tillsätt grädde, soja, cremefraiche och kryddor (ev sambal oelek)
koka ca en kvart!
färdig! servera med ris
Smaklig Måltid! / Anna

Så bra med ett tips på vad man kan göra med lövbiff, ser gott ut:)