Kycklinggratäng med smördeg

 
Ifredags bjöd jag tjejerna på knytisen, på denna varmrätt och jag tror den uppskattades.

ca 5-6 portioner.

Ingredienser:

1 pkt smördeg
1 grillad kyckling
300g rökt skinka eller kassler (färdigstrimlad om man vill)
150g svamp (champinjoner eller kantareller)
1st hackad gul lök
1,5 vitlöksklyftor
3,5 msk chilisås
2,5 msk senap
3 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
1st ägg till pensling
Vitpeppar, svartpeppar, salt
 
(Den går även göra i långpanna om man ökar mängderna)
 
Gör såhär:

1. Rensa och skär kyckligen i bitar.
2. Skär skinkan/kasslern i strimlor och vispa grädden.
3. Fräs svamp och lök i en kastrull med smör, tillsätt pressade vitlöksklyftor,
chilisåsen, senap och kryddorna.
4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creme fraiche och den vispade grädden.
5. Blanda i kyckling och skinka/kassler. Smaka av med eventuellt mer kryddor.
6. Smörj en ugnsform och häll ner stuvningen.
7. Lägg på smördegen över stuvningen och pensla därefter med ägg.
8. Grädda i ugn 225grader i ca 20minuter. (Tills smördegen har fått färg)

Servera en god sallad och eventuellt ris till.
 
Det som är extra bra är att den går att förbereda ända fram till penslandet.
Så har man förvara den i kylen så lär det behövas
läggas till några extra minuter i ugnen innan servering.

Tack för mig!
/Sanndra


 
Britta
2014-02-13 @ 18:50:47

Har gjort två varianter på denna i veckan! Smaskens! :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

deladerecept.blogg.se

På nyårsafton 2013/2014 kom vi på idén att starta en blogg där vi kan lägga upp recept så att alla enkelt kan komma åt de. Hittar du något som ser smarrigt ut så kopiera, testa och förhoppningsvis njuut!

RSS 2.0