Hallonglass med mandelflarn

Receptet är beräknat på 4 personer.
Ingredienser mandelflarn:
50 g mandelflarn
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk sirap
Ingredienser glass:
5 dl kesella vanilj
500 g frysta hallonTill servering:
Färska hallon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser för mandelflarnen. Rör ihop och låt smeten koka upp under omrörning.
Häll ut smeten på bakplåtspapperet och bred ut till en tunn kaka. Grädda kakan tills den fått fin färg och slutat bubbla, cirka 5-7 minuter. Ta ut plåten och lägg över bakplåtspapperet med kakan på ett galler för att svalna.
Blanda kesellan och de frysta bären i en skål och mixa ihop med en stavmmixer. Fördela i 4 portionsskålar.
Bryt mandelflarnen i bitar och stick ned ett flarn i varje skål, toppa sedan med färska hallon och servera direkt.
//Sanna