Kasslerpaj
Detta är min absoluta favoritpaj:)
Ingredienser:
2 dl riven ost
75g smör
3dl mjöl
3msk filmjölk
300g kassler
1hel gurka
1 crème fraîche
2tsk italiensk salladskrydda
Tillagning:
Blanda ihop den rivna osten, smör (rumsvarmt) mjöl och filmjölken till en pajdeg.
Ta sedan fram en vanlig pajform och tryck ut degen till en jämntjock pajbotten,
För att hålla kanterna uppe gör en remsa av foliepapper (1cm) och tryck den runt kanten. Grädda sedan på 175 grader i ca. 20 minuter.
Låt svalna!
Bred sedan ut crème fraiche i botten på pajen. Hacka kasslern och gurkan i små bitar. Sprid ut kasslern först sen gurkan och krydda med italiensk salladskrydda.
Enkel och supergoo!! :)
/Malin
Ingredienser:
2 dl riven ost
75g smör
3dl mjöl
3msk filmjölk
300g kassler
1hel gurka
1 crème fraîche
2tsk italiensk salladskrydda

Tillagning:
Blanda ihop den rivna osten, smör (rumsvarmt) mjöl och filmjölken till en pajdeg.
Ta sedan fram en vanlig pajform och tryck ut degen till en jämntjock pajbotten,
För att hålla kanterna uppe gör en remsa av foliepapper (1cm) och tryck den runt kanten. Grädda sedan på 175 grader i ca. 20 minuter.
Låt svalna!
Bred sedan ut crème fraiche i botten på pajen. Hacka kasslern och gurkan i små bitar. Sprid ut kasslern först sen gurkan och krydda med italiensk salladskrydda.
Enkel och supergoo!! :)
/Malin