Morotslimpa med havregryn

Lätt gjorda och goda bröd ur den fantastiskt trevliga tidningen hembakat.



Till 2 limpor behövs:
50g jäst
6 dl mjölk, ljummen
2,5 tsk salt
2 msk rapsolja
1 msk strösocker
1 stor morot, fint riven
2 dl havregryn
12-14 dl vetemjöl

Garnering:
Ca 2 msk havregryn

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke med mjölken. Tillsätt salt, olja, socker, morot och havregryn. Blanda ihop.
Tillsätt mjöl, lite i taget. Kör degen i en bakmaskin i ca 5 min. För hand får du knåda degen dubbelt så länge.
Låt degen jäsa under bakduk i 40min.
Dela degen i två delar. Forma dem till limpor och lägg dem i två smorda limpformar, ca 1,5 liter. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in limporna längst ner i ugnen och sänk direkt värmen till 200 grader. Grädda bröden i 40-45 min. Känn med en provsticka att de är klara. Låt dem kallna i formen innan du stjälper upp dem.
/Linnea



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

deladerecept.blogg.se

På nyårsafton 2013/2014 kom vi på idén att starta en blogg där vi kan lägga upp recept så att alla enkelt kan komma åt de. Hittar du något som ser smarrigt ut så kopiera, testa och förhoppningsvis njuut!

RSS 2.0