Svissglasstårta

(Bild & Recept: Allt om mat)
Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. På nyår la jag även till Daim i, men till sommaren kan man toppa den med färska jordgubbar!
Ingredienser:
4 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
1 st äggula
0,5 dl florsocker
100 g små maränger
1 tub chokladsås
Tillagning:
1. Vispa grädde och créme fraiche var för sig.
2. Rör i äggula och florsocker i créme fraichen.
3. Vispa ner créme fraichen - och äggblandningen i grädden.
4. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, cokladsås och sist grädde med lite chokladsås.
6. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen i minst 4 timmar.
7. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 min före servering.
8. Dekorera med det du är sugen på:)
/Malin
Det här var verkligen en tårta i min smak :)