Svissglasstårta

(Bild & Recept: Allt om mat)
 
Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. På nyår la jag även till Daim i, men till sommaren kan man toppa den med färska jordgubbar!
 
Ingredienser:
4 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
1 st äggula
0,5 dl florsocker
100 g små maränger
1 tub chokladsås
 
Tillagning:
1. Vispa grädde och créme fraiche var för sig.
2. Rör i äggula och florsocker i créme fraichen.
3. Vispa ner créme fraichen - och äggblandningen i grädden.
4. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, cokladsås och sist grädde med lite chokladsås.
6. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen i minst 4 timmar.
7. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 min före servering.
8. Dekorera med det du är sugen på:)
 
/Malin
Frida
2014-01-30 @ 08:42:26

Det här var verkligen en tårta i min smak :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

deladerecept.blogg.se

På nyårsafton 2013/2014 kom vi på idén att starta en blogg där vi kan lägga upp recept så att alla enkelt kan komma åt de. Hittar du något som ser smarrigt ut så kopiera, testa och förhoppningsvis njuut!

RSS 2.0