Nyårsmaten del 1
Svam- & parmesanöverbakad file
( 4 personer)
Ingredienser:
10 champinjoner eller 3 dl fryst svampmix
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt och peppar
1/2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl riven parmesanost
1/2 dll hackad persilja
Gör såhär:
Del 1: Skär svampen i tärningar eller tina svampmixen. Finhacka löken. Stek svampen i matfettet tills den fått färg, tillsätt löken och stek ytterligare några minuter. (används fryst svamp behöver man koka ur vätskan innan den steks). Smaksätt med salt och peppar och låt svalna.
Blanda svampfräset med creme fraiche,äggula,parmean och persilja och ställ in blandningen i kylen.
Del 2:
Putsa köttet och skär i 8 bitar (fläskfile). Bryn köttet i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg kötet i en ugnssäker form och fördela svamp- & parmesanöverbaket på köttet.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter innan servering (beroende på köttets tjocklek). Innertemperaturen för fläskfile 72 grader.
Man kan med fördel göra del 1 dagen innan och del 2 kan man förbereda på dagen.

//Sanna
Detta prövade vi att göra ikväll till våra gäster, det blev mycket uppskattat! Det här kommer vi göra fler gånger :)