Nutella-semifreddo
Gillar ni noggerglass? Ja då är det här något som ni måste testa! Supergott! Väldigt mastig men sånt gillar ju jag. ;) /Sara
Nutella-semifreddo
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 burk nutella ca 400g
Lägg en marängbotten i botten på en på form med avtagbar kant.
Separera äggen och börja med att vispa vitorna med 1 msk socker till hårt skum. Flytta sedan över vispen till gulorna och vispa de med 1 msk socker. Vispa det lite poröst och luftigt. Flytta över vispen och vispa grädden.
Krossa den andra marängbotten grovt. Vänd försiktigt ihop grädde, äggulor, äggvitor och krossad maräng.
Värm nutellan lite i micron så den blir mer lättflytande. Ringla försiktigt ner den i glassmeten och vänd runt lite försiktigt.
Häll över i formen, plasta och ställ i frysen. Frys i minst 4 timmar, gärna över natten.
Ät som den är eller servera bär till. Båda funkar utmärkt!

(lånad bild från matplatsen)
Denna är ju jättegod:)