Laxbiffar
Laxbiffar
· 1 liten purjolök eller annan lök
· 2 ägg
· 1 dl kesella
· 2 msk majsstärkelse (Maizena)
· 2 msk hackad dill
salt och svartpeppar
Sås
· 2 dl mjölk eller vatten
2 dl lättcrème fraiche
1 - 1 1/2 msk konc hummerfond
1 msk hackad dill
1. Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
2. Blanda ner ägg, kesella, majsstärkelse, dill, salt och svartpeppar. Mixa till en slät jämn smet.
3. Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4-6 minuter. Ta upp dem.
4. Häll mjölk eller vatten och crème fraiche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Lägg fiskbullarna i såsen.
5. Servera gärna med couscous och gröna ärtor.
Riktigt mumsig fiskrätt!
/Anna