Kladdkaka med smulig chokladtopping

En fantastiskt god kladdkaka med extra allt.



Kaka:
200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Topping:
75g smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2,5 dl smuliga frukostflingor, exempelvis start

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Smält smöret till kakan och tillsätt chokladen. Blanda till en jämn smet.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 minuter. Låt svalna helt.
Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen, rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp. Koka under omrörning på medelvärme till 114 grader eller tills de blir en gata när man drar sleven längst botten. 
Ta kastrullen från plattan och rör ner flingorna. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.

Ett litet tips är att låta kakan stå i rumstemperatur ett tag innan den skall ätas.  / Linnea
Sanndra
2014-02-26 @ 22:03:37

Kul med recept även från sandfors ;)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

deladerecept.blogg.se

På nyårsafton 2013/2014 kom vi på idén att starta en blogg där vi kan lägga upp recept så att alla enkelt kan komma åt de. Hittar du något som ser smarrigt ut så kopiera, testa och förhoppningsvis njuut!

RSS 2.0