Fläskfile med salami och mozzarella
Fläskfile med salami och mozzarella
ca 600 gram fläskfile
1 pkt mozarellaost
ca 10 skivor salami
3 dl grädde
1,5 dl chilisås
färsk basilika
salt och peppar
1. Putsa filén och bryn den i lite smör. Salta & peppra.
2. Skär djupa snitt i filén, inte riktigt igenom. Skiva mozzarellan. Ta en skiva salami och tryck sedan ut en skiva mozzarella på den. Lägg på ett par basilikablad och vik ihop. Stoppa ner den vikta salamin i filéns snitt. Fyll så hela filén.
3. Vispa ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Lägg filén i en ugnsfast form och häll på såsen.
4. Tillaga i ugn på 225 grader i ca 40 min.
Serveringsförslag: pressad potatis, potatisgratäng, klyftpotatis, hasselbackspotatis eller ris!
Hoppas det smakar! :)
// Anna
