Kladdkaka - mjölk- & ägg-fri!

 
175C i 25-35 minuter
 
100g mjölkfritt margarin (alt. 75g) (eller vanligt margarin - då blir kakan inte längre mjölkfri!)
3 msk ljus sirap
1 dl kakao
3,5dl socker
3dl mjöl
salt
1,25dl iMat grädde (eller vanlig matlagnings-grädde/vispgrädde - ej mjölkfri)
 
Smält smöret i en kastrull
Rör ner sirap och kakao och blanda väl
Smöra och bröa en springform, ca 28cm, så den är redo när alla ingredienser är blandade
Smeten stelnar ganska hastigt, och blir därför lite svårare att hälla i springformen - så var förberedd!
Jag brukar faktiskt spänna fast smörpapper i botten av formen först och smörja på, allt för att underlätta senare!
 
I separat bunke: blanda NOGA samman socker, mjöl och salt
Häll ner smörblandningen i bunken och blanda till en grynig massa
Tillsätt i iMat (eller vanlig grädde) och blanda till en smidig smet
Häll smeten i springformen (bred ut vid behov) och ställ in i ugnen
 
Kolla kladdkakan efter 25 minuter - jag tycker kakan är klar när nästan hela ytan blivit "rynkig", medan andra gillar den lite kladdigare! Dvs att endast kanterna rynkat sig!
Låt kladdkakan svalna ordentligt (annars rinner den ut) och servera till bär, glass, vaniljsås eller ät som den är!
 
Kan förvaras i kyl flera dagar!
Direkt från kylen är kakan väldigt fast, men värm den snabbt i ugn eller mikro så återfår den sin kladdighet!
 
- Sandra



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

deladerecept.blogg.se

På nyårsafton 2013/2014 kom vi på idén att starta en blogg där vi kan lägga upp recept så att alla enkelt kan komma åt de. Hittar du något som ser smarrigt ut så kopiera, testa och förhoppningsvis njuut!

RSS 2.0