Zucchini-fritatta!
Spagetti - bruten i ca 3bitar, och kokt
(beräkna "knappt en portion per person")
Olja till stekning
Zucchini - skuren i skivor, stavar eller bitar
Lök - skivad/hackad, jag valde purjolök
Burkmajs
Inlagd jalapeño - strimlad
(nästa gång ska jag nog använda "green chili" på burk från Santa Maria (tror jag) för att få mer smak, men då utesluta sambal ur äggstanningen)
Ägg - ca 2 per person
Salt
Sambal oelek
Koka pastan
Stek zucchinin halvmjuk i lämplig panna, tillsätt lök och majs - stek mjukt men försiktigt
Låt pastan rinna av
Vänd ner tillsammans med jalapeñon/green chilin
Blanda och fördela i stekpannan
Rör ihop äggen ned salt och ev sambal
Häll ner i pannan
Stek på medelvärme och gör ofta små "gropar" i fritattan så äggstanningen rinner ner
Slå gärna på ugnens grillfunktion på ca 200°C nu, för att snart avsluta stekningen där (med ugnsluckan öppen, och tempen är inte så noga - det är bara den lilla mängden rått ägg som behöver stanna till)
När botten på frittatan känns fast kan du ställa in stekpannan högst upp i ugnen på "grill" för att äggstanningen ska bli klar även upptill, det tar bsra lågra minuter
- låt luckan stå öppen och handtaget på pannan sticka ut då de sällan är ugnssäkra!
Om du inte använder ugnen: tänk då på att inte höja värmen för att få resultat - då slutar det lätt med bränd undersida och rå yta!
Servera till sallad och gärna en kallsås - jag hade färdigsåsen "Fransk Vitlöksdressing" från Erik Lallerstedt, passade superbra!
Går nog experimentera mycket med denna!
(även tillsätta kött eller kanske skaldjur om man vill - varför inte strimlad skinka eller tärnad salami i? eller skalade räkor på? :) )
Smaklig spis!