Zucchini-fritatta!

 
Ingredienser:
 
Spagetti - bruten i ca 3bitar, och kokt
(beräkna "knappt en portion per person")
Olja till stekning
Zucchini - skuren i skivor, stavar eller bitar
Lök - skivad/hackad, jag valde purjolök
Burkmajs
Inlagd jalapeño - strimlad
(nästa gång ska jag nog använda "green chili" på burk från Santa Maria (tror jag) för att få mer smak, men då utesluta sambal ur äggstanningen)
 
Ägg - ca 2 per person
Salt
Sambal oelek
 
Koka pastan
 
Stek zucchinin halvmjuk i lämplig panna, tillsätt lök och majs - stek mjukt men försiktigt
Låt pastan rinna av
Vänd ner tillsammans med jalapeñon/green chilin
Blanda och fördela i stekpannan
 
Rör ihop äggen ned salt och ev sambal
Häll ner i pannan
 
Stek på medelvärme och gör ofta små "gropar" i fritattan så äggstanningen rinner ner
Slå gärna på ugnens grillfunktion på ca 200°C nu, för att snart avsluta stekningen där (med ugnsluckan öppen, och tempen är inte så noga - det är bara den lilla mängden rått ägg som behöver stanna till)
När botten på frittatan känns fast kan du ställa in stekpannan högst upp i ugnen på "grill" för att äggstanningen ska bli klar även upptill, det tar bsra lågra minuter
- låt luckan stå öppen och handtaget på pannan sticka ut då de sällan är ugnssäkra!
Om du inte använder ugnen: tänk då på att inte höja värmen för att få resultat - då slutar det lätt med bränd undersida och rå yta!
 
Servera till sallad och gärna en kallsås - jag hade färdigsåsen "Fransk Vitlöksdressing" från Erik Lallerstedt, passade superbra!
 
Går nog experimentera mycket med denna!
(även tillsätta kött eller kanske skaldjur om man vill - varför inte strimlad skinka eller tärnad salami i? eller skalade räkor på? :) )
 
Smaklig spis!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

deladerecept.blogg.se

På nyårsafton 2013/2014 kom vi på idén att starta en blogg där vi kan lägga upp recept så att alla enkelt kan komma åt de. Hittar du något som ser smarrigt ut så kopiera, testa och förhoppningsvis njuut!

RSS 2.0